mypinkbutter

mypinkbutter

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Γιαουρτογλυκό με βύσσινο


Την συγκεκριμένη συνταγή την δοκίμασα πριν 3 χρόνια στην Κοζάνη στο σπίτι της θεία μου της Γιώτας και εντυπωσιάστηκα..μάλιστα ήταν η αιτία ν' αγαπήσω τα γλυκά με το γιαούρτι καθώς είναι ένα απο τα πιο νόστιμα και δροσιστικά γλυκά ψυγείου που έχω δοκιμάσει ποτέ..το  γιαούρτι δένει απίστευτα με το βύσσινο ενώ το μπισκότο ισορροπεί τις γεύσεις....και έτσι δημιουργείτε ένα πεντανόστιμο γευστικό σύνολο! Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα!!


ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα πτι-μπερ
1 φυτική σαντιγύ 500 ml ( στο πράσινο κουτί )
2 γιαουρτάκια στραγγιστά
1 κούπα άχνη ( ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λιγότερο )
2 βανίλιες
3 κ.σ. κονιάκ ( προαιρετικά )

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε την σαντιγύ ν' αφρατέψει ελαφρώς ( σαν μούς οχι πολύ να μην σφίξει πολύ) , προσθέτουμε τα γιαουρτάκια, την άχνη, την βανίλια και προαιρετικά το κονιάκ, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και ν' αφρατέψει η κρέμα μας. Σε πυρέξ βάζουμε μια στρώση μπισκότα,λίγη κρέμα,άλλη μια μπισκότα, μετά πάλι κρέμα, ξανά μπισκότα και τέλος την κρέμα.Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, και κάθε φορά που σερβίρουμε βάζουμε και λίγο βύσσινο απο πάνω.




3 σχόλια :

  1. Καλησπέρα Σίλβια!! Φαίνεται πεντανόστιμο!!! Γεια στα χέρια σου και μπράβο στη θεία σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Σίλβια!! Φαίνεται πεντανόστιμο!!! Γεια στα χέρια σου και μπράβο στη θεία σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα...τώρα το είδα...εχω ένα θεματάκι με το ιντερνετ και μου διαφεύγουν κάποια πράγματα...χαχα ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!! Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή