mypinkbutter

mypinkbutter

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ σοκολάτας με μπαχαρικά και σοκολατένιο γλάσο μελιού



Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο κεκάκι σοκολάτας. Είναι πιο ανάλαφρο στην υφή γιατί περιέχει λαδάκι και πολύ αρωματικό εξαιτίας των μπαχαρικών, τα οποία εκτός απο άρωμα αναδεικνύουν και περισσότερο την σοκολατένια γεύση του. Το σοκολατένιο γλάσο μελιού απογειώνει την γεύση αλλά μπορείτε και να το παραλείψετε αν δεν το θέλετε.

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο με απαλή γεύση
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
4 βανίλιες
1 κρέμα γάλακτος 200 ml ή μια κούπα γάλα
3 κούπες αλέυρι
1 μπέικιν
1 κούπα κακάο
1 κ.γλ. κανέλα
μισό κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι

Εύκολο γλάσο σοκολάτας:

125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ.. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το λαδάκι με την ζάχαρη για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, τα μπαχαρικά και την πρέζα αλατιού. Ανακατεύουμε σ' ένα άλλο μπώλ το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σε 3 δόσεις στο μείγμα του κέικ ανακατεύοντας με το μίξερ  ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Το βάζουμε σε στρόγγυλη φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και αντί να την αλευρώσουμε την πασπαλίζουμε με κακάο ( για να μην μείνουν άσπρα σημάδια στο κέικ αφου ψηθεί ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Έπειτα, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε βάζουμε γλάσο σοκολάτας απο πάνω ή πασπαλίζουμε με άχνη.

Για το γλάσο: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το εβαπορέ και λίγο πρίν βράσει το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε και το μέλι




Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Σπαγγέτι με λουκάνικο, φέτα και ντομάτα


Ένα πεντανόστιμο πιάτο που κανείς δεν θα καταλάβει πως τρώει λουκάνικο...αλλά ένα μυρωδάτο και ελαφρώς πικάντικο κιμά, με την φέτα να απογειώνει την γεύση του πιάτου!


ΥΛΙΚΑ:

1 θηλιά λουκάνικο χωριάτικο ( με πράσο, ρίγανη ή ο,τι θέλουμε) απο το κρεωπολείο ( 2 λουκάνικα μεγάλα είναι μια θηλιά )
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ή ρετσίνα
τον χυμό απο μισό πορτοκάλι
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη ή μερικά φύλλα φρέσκια
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 ή Νο 10

Επιπλέον: φέτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά,βγάζουμε το εξωτερικό περίβλημα απο το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε και το πατάμε με το πιρούνι να γίνει σαν κιμάς.
Έπειτα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό ( σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ) και ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι  βάζουμε λίγο λαδάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουμε και τον κιμά του λουκάνικου και σωτάρουμε ν' αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκόολ, ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, λίγο νεράκι,το σκόρδο,την ντομάτα, την ρίγανη και το αλατοπίπερο ( λίγο γιατί το λουκάνικο είναι και αλμυρό και πικάντικο). Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα,προσθέτουμε μέσα και τα μακαρόνια αφου τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη φέτα.