Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο κεκάκι σοκολάτας. Είναι πιο ανάλαφρο στην υφή γιατί περιέχει λαδάκι και πολύ αρωματικό εξαιτίας των μπαχαρικών, τα οποία εκτός απο άρωμα αναδεικνύουν και περισσότερο την σοκολατένια γεύση του. Το σοκολατένιο γλάσο μελιού απογειώνει την γεύση αλλά μπορείτε και να το παραλείψετε αν δεν το θέλετε.
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο με απαλή γεύση
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
4 βανίλιες
1 κρέμα γάλακτος 200 ml ή μια κούπα γάλα
3 κούπες αλέυρι
1 μπέικιν
1 κούπα κακάο
1 κ.γλ. κανέλα
μισό κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι
Εύκολο γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ.. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το λαδάκι με την ζάχαρη για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, τα μπαχαρικά και την πρέζα αλατιού. Ανακατεύουμε σ' ένα άλλο μπώλ το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σε 3 δόσεις στο μείγμα του κέικ ανακατεύοντας με το μίξερ ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Το βάζουμε σε στρόγγυλη φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και αντί να την αλευρώσουμε την πασπαλίζουμε με κακάο ( για να μην μείνουν άσπρα σημάδια στο κέικ αφου ψηθεί ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Έπειτα, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε βάζουμε γλάσο σοκολάτας απο πάνω ή πασπαλίζουμε με άχνη.
Για το γλάσο: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το εβαπορέ και λίγο πρίν βράσει το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε και το μέλι