mypinkbutter

mypinkbutter

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κέικ ζέβρα με γλάσο merenda


Αγαπώ πάρα πολύ την κουζίνα...μου αρέσει τόσο πολύ να περιποιούμαι αυτούς που αγαπάω και να βλέπω την ευχαρίστηση στα πρόσωπα τους..Εδώ όμως μιλάμε για μια πολύ προσωπική υπόθεση...μιλάμε για το κεφάλαιο ΚΕΙΚ...το οποίο κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου σε σχέση με την ζαχαροπλαστική! Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τόσο πολύ...αλλά ακόμα και την πιο περίπλοκη τούρτα να φτιάξω...όσα υλικά και ζυγαριές να χρησιμοποιήσω ποτέ δεν θα χαρώ τόσο πολύ όσο χαίρομαι όταν μου πετυχαίνει ένα κέικ...Για να θεωρήσω βέβαια εγώ οτι μου πέτυχε ένα κέικ πρέπει το κεικ αυτό να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις : να είναι αφράτο,να έχει τέλεια βουτυράτη γεύση,να μυρίζει βανίλια,να είναι καλοψημένο και πάνω  απ' όλα να είναι λευκό.....δεν αντέχω τα κιτρινιάρικα κέικ. Το κέικ που σας παρουσιαζω είναι μετά απο πολλές δοκιμές το αγαπημένο μου κέικ και το αφιερώνω στον άντρα μου και στην μαμά μου γιατί με τα χρήματα που έχουν χαλάσει σε υλικά για κεικ θα μπορούσαμε να έχουμε τώρα παραθαλάσσια μεζονέτα......

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες αλεύρι μαλακό
μισό κ.γλ. αλάτι(κοφτό)
2 κ.γλ. μπέικιν
200 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. υγρή βανίλια ή 4 βανιλίνες
1 κούπα γάλα (σε θερμoκρασία δωματίου)
Για το σοκολατένιο μείγμα:
3 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα

Γλασο Μerenda:

250 γρ. merenda (την ζυγίζουμε στο σκεύος που θα την λιώσουμε για να βγεί ακριβώς)
80 γρ. γάλα εβαπορέ


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν  και τα κοσκινίζουμε(βοηθάει να γίνει το κέικ αφράτο).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 3'. Έπειτα ρίχνουμε τ' αυγά ένα ένα μαζί με την βανίλια και το αλάτι(ρίχνουμε ένα αυγό και μόλις το '' πιεί '' το μείγμα ρίχνουμε το επόμενο) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' ακόμα μέχρι ν ' αφρατέψει καλά το μείγμα μας.Τέλος ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού σε 3 δόσεις. Για το σοκολατένιο μείγμα: παίρνουμε 2 κούπες απο το λευκό μας μείγμα και τις βάζουμε σ' ένα μπωλ και προσθέτουμε το κακάο,την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα λίγο να ενωθούν τα υλικά.
Άρα τώρα έχουμε 2 μείγματα, ενα λεύκο και ένα σοκολατένιο( το οποίο είναι σε μικρότερη ποσότητα απο το λευκό για να μην το υπερκαλύψει). Παίρνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι ή ταψάκι με 24 εκ. διάμετρο και βάζουμε στη βάση λαδόκολα και τα πλαϊνά τα αλευροβουτυρώνουμε.Στο κέντρο απο το ταψάκι βάζουμε μια κουταλιά απο το λευκό μείγμα,πάνω απο αυτήν βάζουμε μια κουταλία απο το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία εναλλάσοντας το λευκό και το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να μας τελειώσουν τα 2 μέιγματα.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγεί καθαρή.
Για το γλάσο merenda: ζεσταίνουμε τα υλικά για το γλάσο σε μικρό κατσαρολάκι στην χαμηλότερη θερμοκρασία της κουζίνας μέχρι να λιώσουν τελείως ανακατεύοντας με σύρμα.
Αφήνουμε το κέικ να γίνει χλιαρό και περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου