mypinkbutter

mypinkbutter

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εύκολη τούρτα Nutella


Μια πολύ εύκολη τούρτα με την ακαταμάχητη γεύση της Nutella...ένα υπέροχο και δροσιστικό γλυκό για μικρά και μεγάλα παιδιά...

ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας
2 morfat creamy σε τενεκεδακι(τα έχουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες)
Λίγες κουταλιές άχνη(εγώ έβαλα 8 κ.σ.)
Λίγο γάλα
1 βανιλίνη ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου philadelphia
400 γρ.nutella
Λίγο κακάο για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

1 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σιροπι: Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι να βράσουν και με το που βράσουν και διαλυθεί τελείως η ζάχαρη κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Κρέμα:Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα morfat και τα χτυπάμε λίγο ν' αφρατέψουν.Έπειτα προσθέτουμε την βανίλια,λίγη άχνη(αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε να μην γίνει όμως πολύ γιατί έχουμε και την nutella και το σιρόπι) και λίγο γάλα (περίπου μισή κούπα) και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι ν' αποκτήσουμε μια αφράτη και ωραία κρέμα.
Συναρμολόγηση: Παίρνουμε τον πρώτο πάτο απο το παντεσπάνι τον σιροπιάζουμε κάλα μ'ένα πινέλο και βάζουμε λίγη κρέμα και απο πάνω ρίχνουμε την μισή nutella,επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο παντεσπάνι(δεν βάζουμε πολυ κρέμα για να μας φτάσει να καλύψουμε και την τούρτα μας,φυσιολογικές ποσότητες).Τέλος παίρνουμε και το τελευταίο μας παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε,απλώνουμε την κρέμα που μας έμεινε παντού και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.








3 σχόλια :

  1. Είναι τέλεια!Την εχω δοκιμάσει και είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!Τα συγχαριτηριά μου γλυκό μου Σιλβιάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ' ευχαριστω πολυ Βιολέτακι...ήτανε βέβαιο πως θα την έκανες πεντανόστιμη....φιλακια!!!!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ νόστιμη Σίλβια. Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή