mypinkbutter

mypinkbutter

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

''Προφιτερόλ'' ταψιού της μαμάς



Πρόκειται για το πιο νόστιμο γλυκό ταψιού, που θα αρέσει και στον πιο περίεργο και απαιτητικό ουρανίσκο. Απο τον τίτλο του καταλαβαίνετε πως μου το έμαθε η γλυκιά μου μανούλα..άρα όπως και να το κάνουμε είναι ενα '' τικ '' πιο νόστιμο και μόνο απο αυτό. Χρόνια παλεύω να αλλάξω το όνομα αυτού του γλυκού και να εξηγώ στην μαμά μου πως δεν μπορεί να λέγεται '' προφιτερόλ '' και πάντα έπαιρνα την αποστομωτική θα έλεγα απάντηση '' εγώ έτσι το έμαθα έτσι το λέω''....πάντα ευγενικά βέβαια...Εεεε και κατάπινα και την τελευταία μπουκιά απο το '' προφιτερόλ '' και έπινα και λίγο νεράκι για να κατέβει πιο εύκολα και μαζί μ' αυτό και οι ενστάσεις μου για την ονομασία του γλυκού...τελοσπάντων..θα το δεχτώ.. δημοκρατία έχουμε άλλωστε...χαχαχα!!! Μέχρι που στο τέλος κατέληξα στο συμπέρασμα...επιβεβαιώνοντας τον Γιώργο Κωνσταντίνου πανηγυρικά....πως για όλα τα προφιτερόλ..είτε με εισαγωγικά είτε χωρίς...έχω την ίδια διάθεση '' δεν θέλω να τα μάθω θέλω να τα φάω '' !!! Απλά δοκιμάστε το!!!!



ΥΛΙΚΑ

Για την σοκολατένια κρέμα:
6 αυγά
200 γρ. κουβερτούρα
1 βούτυρο ή μαργαρίνη ( 250 γρ.)
1 κούπα άχνη

Για την λευκή κρέμα:
2 morfat creamy
1 κούπα γάλα
1 κούπα άχνη
2 βανίλιες
2 κ.σ. κονιάκ

Επιπλέον:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπέρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με την λευκή κρέμα: χτυπάμε το morfat μέχρι ν' αφρατέψει και έπειτα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί  μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή κρέμα και την βάζουμε στο ψυγειο να σφίξει.
Για την σοκολατένια κρέμα: βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο. Ταυτόχρονα σε μπώλ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη μέχρι ν' αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα. Σε άλλο καθαρό και στεγνό μπώλ χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα. Μόλις λιώσουν η κουβερτούρα με το βούτυρο, αφαιρούμε απο την φωτιά και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε μέσα τους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας και τέλος βάζουμε και την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά  με μια μαρίζ ( η σπάτουλα που ανακατεύουμε το κέικ ).
Συναρμολόγηση: σε πυρέξ βάζουμε μια στρώση μπισκότα, μετά την μισή λευκή κρέμας,απο πάνω την μισή  την σοκολατένια κρέμα, μετα πάλι μπισκότα, έπειτα την υπόλοιπη λευκή κρέμα και τέλος την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου