Ένα πεντανόστιμο πιάτο που κανείς δεν θα καταλάβει πως τρώει λουκάνικο...αλλά ένα μυρωδάτο και ελαφρώς πικάντικο κιμά, με την φέτα να απογειώνει την γεύση του πιάτου!
ΥΛΙΚΑ:
1 θηλιά λουκάνικο χωριάτικο ( με πράσο, ρίγανη ή ο,τι θέλουμε) απο το κρεωπολείο ( 2 λουκάνικα μεγάλα είναι μια θηλιά )
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ή ρετσίνα
τον χυμό απο μισό πορτοκάλι
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη ή μερικά φύλλα φρέσκια
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 ή Νο 10
Επιπλέον: φέτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά,βγάζουμε το εξωτερικό περίβλημα απο το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε και το πατάμε με το πιρούνι να γίνει σαν κιμάς.
Έπειτα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό ( σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ) και ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουμε και τον κιμά του λουκάνικου και σωτάρουμε ν' αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκόολ, ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, λίγο νεράκι,το σκόρδο,την ντομάτα, την ρίγανη και το αλατοπίπερο ( λίγο γιατί το λουκάνικο είναι και αλμυρό και πικάντικο). Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα,προσθέτουμε μέσα και τα μακαρόνια αφου τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου