mypinkbutter

mypinkbutter

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Bucatini alla amatriciana



Η ''αματριτσιάνα'' είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές για μακαρονάδα που μπορείτε να κάνετε. Η σάλτσα της είναι απλή αλλά πεντανόστιμη και το μπέικον που περιέχει αγκαλιάζει τα μακαρόνια προσφεροντάς τα μια υπέροχη νότα καπνιστού. Η συνταγή είναι ιταλική με μικρές πινελιές δικές μου.


ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μακαρόνια bucatini ( αν δεν βρείτε πάρετε Νο 5 τρυπητά )
1 κ.σ. ελαιόλαδο
230 γρ. μπέικον ολόκληρο κομμάτι ( ζητάμε να μην μας το κόψουν σε φέτες )
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3/4 της κούπας λευκό κρασί
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ ψιλοκομμένο
αλάτοπίπερο
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο βασιλικό προαιρετικά
Pecorino romano τριμμένο ή αν δεν βρείτε κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε μέτρια κυβάκια το μπέικον.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το μπέικον για 3 λεπτά σε μετρια - δυνατή θερμοκρασία.Έπειτα αφαιρούμε το μπέικον και το βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καβουρδίζουμε για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ξαναβάζουμε το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί καθώς συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει το κρασί το μισό σε ποσότητα. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμη η σάλτσα βράζουυμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού και ρίχνουμε και τα μακαρόνια ανακατεύοντας να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο pecorino romano