Πραγματικά οι πιο λαχταριστοί λουκουμάδες παραλίας...όλοι θα νομίζουν πως τους αγοράσατε!!
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
160 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
800 γρ. με 1 κιλό αλέυρι ( εμένα μου πήρε 920 γρ. )
Λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ( ή βερύκοκο αυτές ταιριάζουν )
Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε την την ζάχαρη και 3 κ.σ. απο το αλέυρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά ν' αφρίσει η μαγιά. Έπειτα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους, το αλάτι,, τις βανίλιες και τα χτυπάμε λίγο να ενωθούν και βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι (σε 3 δόσεις) και χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ μέχρι να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα ( αν δεν έχουμε μεγάλο μίξερ τα ανακατεύουμε πολύ καλα με το χέρι μας και ζυμώνουμε λίγο να ενωθούν καλά τα υλικά). Θα είναι ελαφρώς σκληρή η ζύμη αλλα μετά το φούσκωμα θα μαλακώσει. Την βάζουμε σε καθαρό και ελαφρώς λαδωμένο μπωλ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ( τον χειμώνα 45' ). Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και κάθε ζυμάρι το ανοίγουμε σε μετρίου πάχους φύλλο, με στρόγγυλο κουπ πατ ( ή με ένα πιάτο, εγώ χρησιμοποίησα ενα πλαστικό βαθύ πιάτο απο τα jumbo που οι άκρες του ελαφρώς '' κόβουν '', το μέγεθος το ορίζετε εσείς) κόβουμε λουκουμάδες και μ' ένα καπάκι απο μεταλλικό νερό κόβουμε στη μέση για να γίνει η τρύπα. Τους αφήνουμε σκεπασμένους με πετσέτα για άλλα 30 λεπτά και έπειτα τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε μπόλικο καυτό λάδι. Μόλις τους βγάλουμε τους αλείφουμε με μαρμελάδα ( λίγο απλά για να κολλήσει η ζάχαρη) και τους βουτάμε σε μπώλ με ζάχαρη να πάει παντού και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου