mypinkbutter

mypinkbutter

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τα πιο τέλεια τυροπιτάκια



Η πιο υπέροχη ζύμη για τυροπιτάκια...εξωτερικά είναι τραγανά και εσωτερικά είναι αφρός!!!!


ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι ( μπορεί να πάρει και λιγότερο εξαρτάται το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε )
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα χλιαρό
1 φύτζάνι νερό χλιαρό
3 αυγά ( ελαφρώς χτυπημένα )
50 γρ. μαγιά νωπή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι

Για την γέμιση:

800 γρ. φέτα
2 αυγά
2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για την επιφάνεια: ( προαιρετικά)

1 αυγό χτυπημένο αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη και 3 κ.σ. απο το αλεύρι σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε λίγο να ανέβει η μαγιά (5'-10'). Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τ' αυγά, το λάδι το αλάτι και λίγο λίγο το αλέυρι ( όσο πάρει απο 800 γρ μέχρι 1 κιλό ) μέχρι ν' αποκτήσουμε μια ζύμη αφράτη και εύπλαστη. Σκεπάζουμε το μπώλ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.Σ' ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής για το ζυμάρι, το παίρνουμε και το χωρίζουμε στα 3 και το κάθε κομμάτι στα 4 αρα θα έχουμε  12 κομμάτια ζύμης, το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και το χωρίζουμε σε 6-8 λωρίδες ( ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε). Βαζουμε στην κάθε λωρίδα 1 κ.γλ. γέμιση, πιάνουμε τις 2 άκρες τις λωρίδας και πάμε τα δάχτυλα μας μια αριστερά μια δεξιά ( δηλαδη την αριστερή γωνία της λωρίδας δεξιά και την δεξιά αριστερά) συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το τέλος της λωρίδας μέχρι να σχηματιστεί ένα τριγωνάκι. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες λωρίδες και για τα υπόλοιπα μπαλάκια του ζυμαριού. Βάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε μεγάλο ταψί με λαδόκολα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ' αδήνουμε να φουσκώσουν λίγο άλλα 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα για ψήσιμο αν θέλουμε τ' αλείφουμε μ' ένα χτυπημένο αυγό αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν γύρω στα 15 λεπτά.












Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Λαζανάκι με κοτόπουλο λαχανικά και κρέμα



Το πιάτο αυτό το πρωτοέφτιαξα πέρυσι και απο τότε το αγαπήσαμε....Ένα μόνο θα πω..απο τα νοστιμότερα για μένα πιάτα με ζυμαρικά...με το κοτόπουλο να παραμένει ζουμερό,τα λαχανικά να τα αισθάνεσαι και με την καπνιστή πάπρικα να σκάει στον ουρανίσκο και να δίνει την τελική πικάντικη πινελιά....


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λαζανάκι
2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου σε μπουκίτσες
3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
300 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Για την μαρινάδα του κοτόπουλου:
2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα ( στα σ/μ αν δεν βρούμε βάζουμε απλή πάπρικα)
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου με όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τ' αφήνουμε για 2 ώρες. Έπειτα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν ( μόλις βράσουν τα σουρώνουμε απλά ) και ταυτόχρονα σε άλλο βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι να κάψει και καβουρδίζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα με προσοχή όμως να μην χάσουν τα υγρά τους και στεγνώσουν. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το σκόρδο να μαλακώσουν λίγο ( να κρατάνε ελαφρώς ) και να πάρουν ωραίο χρώμα και μετά σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναβάζουμε τις μπουκίτσες μέσα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μόλις δέσει η κρέμα αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μακαρόνια και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε!




Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Παγωτό cheesecake φράουλα


Το αγαπημένο μας γλυκό...τώρα και σε παγωτό. Δροσιστικό παγωτό με κρέμα cheesecake, μπισκότα μιράντα και μαρμελάδα φράουλα!!!


ΥΛΙΚΑ

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ( την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε)
300 γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
1 μονή συσκευασία μπισκότα '' μιράντα '' σπασμένα
λίγες κουταλιές μαρμελάδα φράουλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και να πάρουν υφή γιαουρτιού. Καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία ν' ακουμπάει πάνω στο παγώτο ( βοηθάει να μην πιάσει κρυσταλλάκια) και το βάζουμε κατάψυξη
μέχρι να πάρει την υφή κρύας μους ( ανά μια ώρα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο), σ ' αυτό το σημείο προσθέτουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε διάσπαρτα κουταλιές απο την μαρμελάδα φράουλα, ανακατεύουμε ελαφρά. Καλύπτουμε πάλι με την μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει.





Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Υπέροχο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα στην γάστρα



Όταν πρωτοπήρα την συνταγή αυτή στα χέρια μου..είπα ας την δοκιμάσω... ήμουνα πολύ δύσπιστη βέβαια για το τι ψωμί θα είναι αυτό χωρίς καθόλου ζύμωμα και χωρίς κόπο. Το ψωμάκι αυτό γίνεται στην γάστρα ( εγώ το έκανα στο πήλινο) και είναι ένα χωριάτικο καρβελάκι με τραγανή κόρα που κάθε της μπουκιά κάνει το πολυπόθητο '' κραααατττςςςς '' και μέσα η ψίχα του είναι αφράτη. Εγώ κάνω την μισή δόση κάθε φορά για να έχουμε ζεστό ψωμάκι κάθε μέρα. Η συνταγή είναι της κυρίας Μυρτώς Αγγέλου ( αν μπείτε στην προσωπική της σελίδα στο facebook έχει κι άλλες συνταγές), την ευχαριστώ πολύ και σας εγγυώμαι πως το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής είναι ένα όνειρο...

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι ( μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμό απο αλεύρια π.χ. μισό κίτρινο μισό άσπρο)
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
680 γρ. νερό χλιαρό( αν βάλουμε σκληρό αλεύρι ίσως να χρειαστούμε λίγο νεράκι επιπλέον)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ( όπως την έκανα εγώ)

Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι,το λαδάκι και ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά καλά και να σχηματιστεί μια μπάλα, η ζύμη μας θα κολλάει αλλα δεν πρέπει να βάλουμε άλλο αλεύρι έτσι πρέπει να είναι. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες ( εγώ την άφησα 14 ). Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής ανάβουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς ( αν ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός στους 230 ) και βάζουμε μέσα την γάστρα μας χωρίς το καπάκι της να κάψει. Εντωμεταξύ, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε το ζυμαράκι μας πάνω, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ''παιδεύουμε'' λίγο το χωρίζουμε στα 2 και στο κάθε καρβελάκι  κάνουμε διπλώματα,απο τις άκρες προς το κέντρο και το γυρνάμε ανάποδα για να μείνουν τα διπλώματα και να σχηματιστούν ωραία σκασίματα. Βάζουμε τα καρβελάκια στην γάστρα (αφού έχει κάψει αρκετά) την κλείνουμε με το καπάκι της και ψήνουμε για 30 λεπτά με το καπάκι και αλλο ένα τέταρτο με 30 λεπτά χωρίς καπάκι ( στον δικό μου φούρνο θέλει 1 ώρα συνολικά, το τσεκάρετε).

Τα παρακάτω βίντεο σας δείχνουν αναλύτικα την διαδικασία, όπως τα ανέβασε η κ. Μυρτώ