mypinkbutter

mypinkbutter

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΑΦΡΑΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ



 Μια πολύ αφράτη,σιροπιαστή και υπέρσοκολατένια σοκολατόπιτα!!Πρώτη φορά την έδειξε πέρυσι ο Άκης Πετρετζίκης...Μαζί με συνοδεία παγώτου και γλυκού φράουλα είναι ο τέλειος συνδιασμός για να γλυκαθούμε και να δροσιστούμε ταυτόχρονα. Κερνάω σοκολατόπιτα λοιπόν......

ΥΛΙΚΑ

40 γρ. κακάο άγλυκο
200 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γλ. μπέικιν
1,5 κ.γλ. αλάτι
6 αυγά
250 γρ. γάλα φρέσκο
λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά)
2 βανίλιες

Σιρόπι:
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε μπωλ όλα τα στερεά (αλεύρι,μπέικιν,κακάο,ζάχαρη,βανίλιες) και σ'ενα άλλο βάζουμε το γάλα με το κονιάκ.
Χωρίζουμε τους κρόκους απο τ' ασπράδια.Βάζουμε τ' ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.Έπειτα συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους. Μόλις το μείγμα ''πιεί '' και τον τελευταίο κρόκο προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά με τα υγρά σε 3 δόσεις μέχρι να τελειώσουν.
Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα δαχτυλίδι 26 εκ. και πασπαλίζουμε με κακάο να πάει παντού και τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό κακάο.Βάζουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Κατόπιν,ετοιμάζουμε το σιροπι: βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και με το που βράσουν κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μ' ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα.
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα την σιροπιάζουμε με μια κουτάλα (λίγο λίγο το σιρόπι όχι όλο μαζί),την αφήνουμε να κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και έπειτα σερβίρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου