mypinkbutter

mypinkbutter

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Σπαγγέτι με κιμά και λαχανικά




Μια ιδανική συνταγή για να ''ξεγελάσουμε'' τα παιδιά να φάνε  λαχανικά χωρίς να το καταλάβουν αφού είναι τριμμένα και κρυμμένα μέσα στη σάλτσα του κιμά...

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι(ο,τι νούμερο προτιμάμε)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο(μια φορά περασμένο)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί ή χυμό πορτοκάλι
400 γρ. χυμό ντομάτας με μια πρέζα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
αλατοπίπερο
1 κ.γλ. ρίγανη
λίγο νερό απ' αυτό που βράζουν τα μακαρόνια(περίπου 1 φλυτζ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν τα σουρώνουμε(κρατώντας ενα φλυτζάνι απο το νερό που έβρασαν)χωρίς να τα ξεπλύνουμε ομως..βάζουμε λίγο λαδάκι να κάψει στην κατσαρόλα που είχανε βράσει και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα.Ρίχνουμε λαδάκι σ'ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά να πάρει χρώμα,έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για λίγα λεπτά.Βάζουμε το τριμμένο καρότο και το σκορδο και σβήνουμε με το κρασάκι(ή με τον χυμό πορτοκάλι).Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε και την κανέλα,τον χυμό ντομάτας,το αλατοπίπερο,την ρίγανη και το νεράκι.Βράζουμε για 5',έπειτα αφαιρούμε την κανέλα και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε την σάλτσα στα σπαγγέτι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.


2 σχόλια :