mypinkbutter

mypinkbutter

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ονειρεμένη τάρτα σοκολάτας

Αυτήν την τάρτα την πρωτοέκανα πριν κάποια χρόνια....συναντώντας την εντελώς τυχαία στις ''Συνταγές της παρέας'' απο τότε την αγαπήσαμε οικογενειακώς και για τον λόγο αυτό την επιλέγω να μου κάνει...ποδαρικό. Πάμε να δούμε την συνταγή....




ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα θα χρειαστούμε:

Για την βάση:

20 μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο
70 γρ. κουβερτούρα

Για την γέμιση:

150 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(καραμελωμένο)
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Επικαλυψη:

1 κρέμα γάλακτος 250-300 ml
Λίγη τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την βάση τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.Σε μπεν μαρί ή σε κατσαρολάκι(σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)λιώνουμε την κουβερτούρα με το βουτυράκι και αφού γίνουν λίγο χλιαρά τ' ανακατεύουμε με το μπισκότο και το στρώνουμε στην βάση απο μια ταρτιέρα ή απο μια φόρμα δαχτυλίδι και το πατάμε καλά  με τα χέρια μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

Για την γέμιση βράζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο όπως είναι χωρίς να το ανοίξουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει(το νερό να σκεπάζει το κουτάκι καθ' ολη την διάρκεια του βρασίματος) και το βράζουμε για 3 ώρες(εγώ το βράζω στην χύτρα με το που ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνω την φωτιά στο 1 και βράζω για μισή ώρα).Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο.Ρίχνουμε την γέμιση πάνω στην τάρτα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να κρυώσει.

Επικάλυψη:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με προσοχή να μην μας κόψει.

Συναρμολόγηση:

Βγάζουμε την τάρτα απο το ψυγείο και την καλύπτουμε με την σαντιγύ,απο πάνω ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας...και έτοιμη!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου