mypinkbutter

mypinkbutter

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τέλεια ποντιακά πισία με τυρί



Τα πιο υπέροχα πισία που έχω ποτέ δοκιμάσει! Η  ζύμη είναι αφράτη εσωτερικά και τραγανή εξωτερικά και η γέμιση του τυριού λιώνει στο στόμα...και Πόντιος να μην είσαι ένα ''Τικ'' το χορεύεις για την πλάκα... με μια μπουκιά τους και μόνο!!!

ΥΛΙΚΑ:

750 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:


400-500 γρ. φέτα τριμμένη(αναλόγως πόσο τυρί θέλουμε)


*Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ' ένα μπωλ διαλύουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε και την ζάχαρη,έπειτα ρίχνουμε το λαδάκι,λίγο απο το αλέυρι μας,μετά το αλάτι και τέλος το υπόλοιπο αλευράκι(μπορεί και να μην το πάρει όλο ή να χρειαστεί λίγο ακόμα εξαρτάται απο το αλεύρι) και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή.Την βάζουμε σε καθαρό μπωλ,τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.Αφού περάσει η 1 ώρα, παίρνουμε μπαλάκια ζύμης μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τ' ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο σχετικά λεπτό.Βάζουμε στην μέση του φύλλου 1 κ.σ. φέτα τριμμένη,κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες μ' ένα πιρούνι.Αφού τα φτιάξουμε όλα,βάζουμε να κάψει μπόλικο ηλιέλαιο σ' ένα βαθύ τηγάνι(στην αρχή δυνατή φωτιά με το που τα ρίξουμε στο λάδι όμως βάζουμε σε μεσαία φωτιά) και τα τηγανίζουμε ανά 3 μέχρι να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές.Τα βάζουμε μόλις είναι έτοιμα σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και τα απολαμβάνουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου