mypinkbutter

mypinkbutter

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα



Η απίστευτη πραλίνα φουντουκιού που βάζει κάτω τις υπόλοιπες ακόμα κι αυτές του εμπορίου...είναι η πρώτη φορά που μένω τόσο ικανοποιημένη απο μια συνταγή πραλίνας..έχει τέλεια γεύση, υφή με μεθυστικό άρωμα.. ακόμα και το χρώμα της σε ξεγελάει και κανείς δεν πιστεύει πως είναι χειροποίητη. Φτιάξτε την και θα ξετρελαθούν όλοι...μικροί και μεγάλοι...Η απόλυτη πραλίνα ανήκει στον απόλυτο Στέλιο Παρλιάρο!


ΥΛΙΚΑ

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ( αν την θέλετε πιο άγλυκη βάλτε κουβερτούρα)
125 γρ. βούτυρο lurpak
250 γρ. φουντούκια
130 γρ. ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ζεσταίνουμε τα φουντούκια στον φούρνο μικροκυμάτων ή λίγο στον φούρνο της κουζίνας στους 50 βαθμούς, έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα ζεστά φουντούκια στην καραμέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσέχονταςνα μην σκουρύνουν πολύ και πικρίσει η καραμέλα . Τ'  απλώνουμε γρήγορα σε μία λαδόκολλα  και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα σπάμε σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε σε μεγάλο multi ή στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα ( θέλει λίγη υπομονή ) και την βάζουμε σε μεγάλο μπώλ.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την σοκολάτα και την ενσωματώνουμε  στην πραλίνα από τα πολτοποιημένα φουντούκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35-38οC ή μέχρι που να βάζουμε το δάχτυλο μας μέσα και να αντέχουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.Βάζουμε σε βάζα. ( εμένα μου έγιναν 2 βαζάκια των 200 γρ. )


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου