mypinkbutter

mypinkbutter

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Μοσχάρι γιουβέτσι στο πήλινο


                           

Μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω τα φαγητά μου στο πήλινο, τα κάνει όλα να λιώνουν στο στόμα και γίνονται και πιο εύγευστα έχω την εντύπωση . Το γιουβέτσι είναι ένα απο τα πιο νόστιμα και μαμαδίστικα φαγητά...που μυρίζει Κυριακή. Η κόκκινη πιπεριά φλωρίνης είναι δική μου πινελιά καθώς την αγαπώ πολύ και την βάζω σε πολλά φαγητά μου. Το συνοδεύουμε με μια κλασική χωριάτικη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και νόστιμη φετούλα και δεν θέλουμε τίποτα άλλο....

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μοσχάρι ( σπάλα ) κομμένο σε μεριδούλες
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό ( 500 γρ. )
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια
1 κούπα ελαιόλαδο ( ή κάνουμε γιουβέτσι ή δεν κάνουμε....το λαδάκι είναι του Θεού )
1 σκελίδα σκόρδο
3 κόκκους μπαχάρι
2 κ.σ. πελτέ
μισό κ.γλ. ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
μισό κ.γλ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει ροδίζουμε καλά το κρέας σε 3 δόσεις. Βάζουμε το κρέας μας στο πήλινο. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λαδάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και τον πελτέ, την ζάχαρη, το μπαχάρι, την πάπρικα, το σκόρδο,το αλάτοπίπερο, σωτάρουμε 1'-2' ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκόολ, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση, έπειτα το μεταφέρουμε στο πήλινο με το κρέας και ρίχνουμε βραστό νεράκι να καλύπτει τα 2/3 του κρέατος. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 2 ώρες. Έπειτα, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1 ποτήρι βραστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς καπάκι για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι ( αν δούμε οτι έχει στεγνώσει και δεν έχει βράσει  προσθέτουμε κι άλλο βραστό νεράκι ).


                          



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου