mypinkbutter

mypinkbutter

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Υπερσοκολατένιο κέικ '' το βραστό''


Πρόκειται για ένα πολύ αφράτο και ζουμερό κέικ το οποίο ονομάζεται ''κέικ κατσαρόλας'' ή ''βραστό'' λόγω του τρόπου παρασκευής του ο οποίος γίνεται μέσα σε μια κατσαρόλα. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για το συγκεκριμένο κέικ, με τις οποίες το κέικ μου έβγαινε '' βράστο'' και όχι ''βραστό''....
η συγκεκριμένη συνταγή μου ταίριαξε απόλυτα και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα!


ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βραστό νερό
1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
4 κ.σ. κονιάκ
5 αυγά
2 βανίλιες
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο,την ζάχαρη, το βραστό νερό,το κονιάκ  και το κακάο να βράσουν λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κραταμε μια κούπα απο αυτό στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα σε μπωλ και το αφήνουμε 10 λεπτά να χλιαρύνει λίγο, έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά, μετά τις βανίλιες,το μπέικιν και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. στρώνουμε λαδόκολα στον πάτο του,βουτυρώνουμε τα πλαϊνα και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά . Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο ρίχνουμε στην επιφάνεια του την κούπα με το σοκολατένιο σιρόπι που κρατήσαμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου